מהות התפילה ורצון ה'

שאלה:

שלום הרב \
יש לי שאלה.
מהי מהות התפילה? ואיך אני יכולה להתפלל מרצון ולא שיכריחו אותי להתפלל?
שיראל שטראוס-

תשובה:

שלום וברכה

התפילה היא בראש ובראשונה ביטוי של אמונה! כאשר אדם יודע ומבין שהכל בא לו מבורא העולם, כל נשימה כל פרוסת לחם כל חיוך וכל הארה של שמש, הוא מבין שהדבר הכי טוב שיש לנו הוא הזכות להתפלל ולבקש. כמו כן התפילה היא חלק מהתפקיד שלנו בעולם, שכן באנו לעולם לגלות כבוד שמים, והתפילה בעצם מגלה שהכל בא מבורא העולם והטבע הוא רק כיסוי בעלמא. לכן יש להקיע הרבה בתפלה בכוונה, להתבונן במשמעות המילים ובתוכנם, ובעזרת ה' שיתקבלו התפילות לטובה ולברכה!

כמובן יש לדעת שהתפילה היא גם מצוה! כלומר לא רק זכות אלא גם חובה, וככל המצוות שהיהודי חייב בהן!