לתרומות לחץ כאן

הכשרת תנור וטוסטר אובן מחלבי לבשרי ולהיפך

שאלה:

שלום רב,
אני רוצה להכשיר תנור בשרי שיהיה לחלבי, ואת הטוסטר אובן חלבי להופכו לבשרי, האם וכיצד ניתן לעשות זאת? ומה לגבי התבניות? ניתן להגעילן?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

את התנור והטוסטר אובן ניתן להכשיר באופן הבא: לנקות היטב בחומרים פוגמים, להמתין 24 שעות ללא שימוש, ואחר כך להפעיל אותם ריקים על החום המירבי חצי שעה.

לגבי התבניות, כיון שזה הוא דבר שנוגע באוכל ממש, יש בזה הבדל בין מנהג בני אשכנז לספרד, מנהג בני אשכנז שלא להעביר כלים מחלבי לבשרי אלא אם כן היו שנה בלא שימוש, ויש מקילים אם הועברו תקופה מסוימת לשימוש פרווה, אבל הספרדים אינם מחמירים בזה.

אופן ההכשרה של התבניות, כיון שלא בלעו איסור, אלא רק ממין מסויים, ההכשרה כנ"ל לגבי תנור, מכניסים אותן נקיות לחלוטין לתנור ולטוסטר מפעילים ריק חצי שעה על החום המירבי. יש להקפיד על נקיון מוחלט.

תבנית שבלעה גם בשר וגם חלב וגם בשר בתוך 24 שעות טעונה ליבון חמור ובעצם אין לה הכשרה.

[הגעלה לא מועילה לתבניות כיון שבלעו ביבש על ידי אש ולא בבישול במים].

יום נעים.

מקורות:

ראה שו”ת מהרש”ם ח”ב סי’ רמא, ודרכי תשובה יו”ד סי’ קכא סעי’ כט, שלאחר שנה שהכלי אינו בשימוש מותר לשנות לו יעוד מחלבי לבשרי. כמו כן הקל המהרש”ם שם, במידה והכלי יוחד זמן מסויים לשימוש פרווה להגעיל אותו לאחר מכן לשימוש חלבי.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל