מעבר לדירה בבניין שיש בלובי מצלמות אבטחה

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרבנים
אני כעת בחיפושים אחר דירת מגורים ורוב הדירות שיצא לי לבדוק ישנם מצלמות ממוקמות בכניסה ובלובי ואין כניסה (אפשרות) לדלג עליהן בדרך לדירה.. אלו מצלמות שפועלות ברציפות 24 שעות.
שאלתי היא מה דין לכתחילה במעבר לדירה שמחייבת מעבר ליד מצלמות בשבת, האם צריך להמנע? יש מקום להקל?
אשמח לתשובה לפי פוסקי ספרד
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ראה בענין זה מה שכתבנו בהרחבה כאן.

ולמעשה, אם אפשר שלא יפעלו בשבת זה ודאי עדיף, ויש לעשות הכל כדי לפעול שכך יהיה [ניתן להפעיל אותן רק בלילה מאוחר ולא כל היממה וכו', שיחה נעימה עם ועד הבית עשויה להועיל], אבל אם אין אפשרות כזו, יש על מה לסמוך להקל.

ערב טוב ומבורך