חברות עם גוי

שאלה:

שלום רב,
האם מותר לי להכניס לבית שלי חברה גויה (מוסלמית)? נפגשות מידי פעם עם הילדים שלנו בעיקר…
היא עבדה איתי בעבר כחמש שנים ואנחנו דיי בקשר טוב והיא עזרה לי המון בכל הבחינות. וקשה לי לא להיות איתה בקשר חברי.
והאם בכלל מותר להיות בקשר חברי עם גויה?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור בעצם הקשר עם גוי, אלא שיש לכך כמובן הגבלות בנוגע לבישולי גוי, יין נסך, סעודה משותפת על שולחן אחד שאסורה ועוד. אבל אם את מחפשת חברים טובים לילדיך שישפיעו עליהם רק טוב, לא זו החברה, וגם לא כדאי לתת לילדים את התחושה שגוי ויהודי זה אותו דבר, ההתבוללות היום נוראה, תקשרי אותם עם ילדים יראי שמים שומרי מצוות, ובזה תראי רק נחת ושמחה כל הימים.