מותר לשאול על דברי תורה?

שאלה:

מותר לי להתווכח עם אבא שלי על התורה ועל בריאת העולם ואדם הראשון? הוא פשוט מאוד חכם והוא יודע המון אז לפעמים אני מתווכחת איתו על סיפורים בגמרא שפעם קראתי באינטרנט. זה חוסר כיבוד הורים? כי לפעמים זה גם גורם לי להרים קצת כל בלהט של הויכוחים.

תשובה:

מותר בהחלט לדון ולהתווכח וזה לא סותר את זאת שזה צריך ויכול להעשות בדרך כבוד! גם אם זה לא אבא.

וכאן אני שוב חוזר ואומר לך אחרי הרבה שאלות ששאלת, הנטייה שלך לשאול שאלות נכונות אבל בצורה פרובוקטיבית, היא לא נכונה, אני מבין את הרצון להתגרות, זה מרגש ומתסיס ונחמד, אבל זה לא מכובד, וגם גובל קצת באיסור, מדובר בדברי תורה שאנחנו שואלים עליהם ורוצים להבין הכל עד הסוף, אבל בחרדת קודש.

בהצלחה.