ברכה על נס

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול:
1. עברתי לפני מס' שנים תאונת דרכים קשה מאד. השיקום ארך מס' שנים ובחסדי ה' זכיתי ללכת כאחד האדם. אני עוברת כל יום במקום התאונה ומקפידה לברך בשם ומלכות "שעשה לי נס במקום הזה". היום פעם ראשונה לאחר מאות ברכות כאלה נודע לי שצריך להגיד את הברכה רק פעם בשלושים יום . האם זה נכון?
2. קרוב לשנה שאני נותנת חלק מהמעשר לנכדים בני תורה של שכנה . נודע לי שחברה שלי מאד נזקקת. אני מעונינת לתת לה במקום לנכדים שאינני מכירה אותם, מה גם שהיא נשואה לבן תורה. האם עלי לעשות התרת נדרים?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אכן הברכה היא רק פעם בשלושים יום, כמבואר במשנה ברורה בסי' ריח ס"ק טו.

אני מניח שלא התחייבת לתת להם לעולם ועד, ואפשר לשנות לאדם אחר.

הצטרף לדיון

תגובה 1