בישול אחר צלייה

שאלה:

בס"ד
שלום רב
האם מותר לאשכנזי ההולך לשיטת הארחות שבת, להעביר נתחי עוף צלויים (תוך שמירה על דיני החזרה) מתבנית שהיתה על הפלטה לתוך סיר תבשיל עם נוזלים שנמצא עליה? כלומר השאלה היא למעשה אם יש בישול אחר צליה? כי מצד אחד כתוב במפורש שיש בישול אחר צליה, ומצד שני שנתקשו הפוסקים בהבדל בין אפייה וצלייה (פרק א, הערה ס), אך בהלכות עצמן (פרק א, כו – לא) אין בפועל הלכות לגבי הכנסת דבר צלוי (שאינו מאפה בצק) לתוך כלי שמסוגל לבשל, כי אם רק דברים אפויים. ולכן השאלה: האם זה מותר לחמם בכלי עם נוזלים שמסוגל לבשל דבר צלוי שאינו מאפה או שגם עליו חל 'אין בישול אחר צליה' ואסור?
תודה רבה
ידוע לנו שמדיני החזרה

תשובה:

שלום וברכה

ברור שיש ענין של בישול אחר צלייה גם בעוף ולא רק במאפה, רק חשוב לדעת, הנושא של בישול וצלייה אינו תלוי כל כך בסוג הכלי [לענין צלי קידר תבנית וסיר זה אותו דבר], אלא יותר תלוי באופי הבישול, לכן אם היה שם  רוטב באופן שנעשה בישול ולא צלייה, יש לאסור, אבל אם כמות הרוטב היא כמו בתבנית, אין הבדל בין שני כלים אלו. הכלל הבסיסי, שאם על ידי העברה יעשה שינוי באופי וטעם המאכל, קיים האיסור הנ"ל.