הכנה משבת לחול

שאלה:

אם אני עובדת בעבודה חדשה שכוללת עבודה במוצ״ש, ואני אמורה לפתוח את החנות חצי שעה לאחר צאת השבת ואני לא ניידת, גרה במושב ונוסעת בטרמפ . זה אומר שאני אמורה לצאת ממש איך שיוצא שבת כדי להספיק להגיע בזמן, מותר להתלבש לפני יציאת שבת ולהתכונן או שאסור ?

תשובה:

שלום וברכה

תעשי זאת באופן שיועיל לך גם בשבת. כלומר כאשר את יוצאת החוצה קצת עם הבגדים, או יושבת לסעודה שלישית עם הבגדים, זה משמש אותך גם בשבת, ובאופן זה יש להקל.

בהצלחה רבה, והעיקר לא לשכוח, להמתין בסבלנות ולא לצאת אפילו רגע אחד לפני הזמן המותר לכתחילה.