שבת באיסלנד בסוף יוני ותחילת יולי 2018

שאלה:

לאחר עיון שתשובות יסודיות וכן עיון בתשובות באתר זה עדיים לא ברור לי איך להתנהג הלכה למעשה באיסלנד בקיץ. נהיה בסוף יוני ותחילת יולי באיסלנד ובשבת בצפון. https://www.timeanddate.com/sun/iceland/isafjordur
June 22,2018

איפה מוצאים זמן למקום הנל לפלג המנחה (כניסת שבת הכי מוקדמת?) כניסת שבת הכי מאוחרת? וכנ״ל לגבי תפילהערבית מוצש והוצאת שבת. בבקשה, אם נחליט על מיקום אחר איפה אתה מוצאי את הזמנים? תודה שלמה

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי את הבעיה. אתם הולכים למקומות בהם אין שקיעה בימים אלו של הקיץ? או שסתם לא ברור לך לוחות הזמנים? אם הבעיה היא לוחות הזמנים תמיד יש שליחי חב"ד מקומיים שיכולים לעזור. במידה ואין, את שקיעת החמה [בערך לפחות] תוכלו לדעת לפי ראות העין, ותקחו אחורה חצי שעה לכניסת שבת, ו45 דק' ליציאתה,כמובן הזמנים הם לפי האופק המישורי ואם יש הר סמוך או בנין או אינו קובע את זמני היום והלילה. לכן בכל מקרה של ספק תחמירו יותר. אם אתם הולכים למקומות בהם השמש לא שוקעת זו באמת בעיה, ראה כאן.