צירוף קטן לזימון בעשרה

שאלה:

האם אפשר לצרף לזימון בעשרה קטן ואחד שאכל מזונות וכל השאר אכלו לחם

תשובה:

שלום וברכה

מנהג הספרדים כפסקו של מרן השולחן ערוך שניתן לצרף ילד שהגיע לעונות הפעוטות ויודע למי מברכים (גיל 6-7) לזימון בין לשלשה ובין לעשרה. אך מנהג האשכנזים כהרמ”א שאין לצרף קטנים עד בר מצווה לזימון בין בשלשה ובין בעשרה. מי שאכל מזונות ודאי מצטרף, ראה שו"ע קצד.

מקורות:

שולחן ערוך סימן קצ”ט ס”י, מ”ב שם. ושו”ת יחוה דעת ח”ד סי’ י”ג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם הדין שקטן מצטרף הוא גם כאשר יש מבוגר אחד ורוצה לצרף עימו שני קטנים, או רק שני מבוגרים יכולים לצרף עימם קטן אחד?
    תודה רבה.