ביטול שידוך או גירושין

שאלה:

ב"ה
שלום וברכה.
רציתי לשאול שאלה, לצורך ספר שאני כותבת.
אני יודעת שישנה דעה מסויימת שבמקרה שמבטלים שידוך, יש צורך בקידושין וגט.
רציתי לדעת, מה באמת התנאים למקרה הנ"ל,
ואיך מבצעים את העניין בפועל.
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום רב,

אני יודע שיש מהחסידים שבמקרה שהחליטו על ביטול שידוך הם נמנעים מלבטל שידוך כי זה מאד חמור בעיניהם, לכן הם אפילו עדיפים להתחתן ולהתגרש מיד (בהסכמה ובתיאום כמובן). אני לא מבין את זה, כך שלא אוכל לספק לך מידע על כך. אבל אולי בציבור מעיינים באתר יהיה מישהו שיוכל להרחיב לך בנושא.

בהצלחה