הכשרת כלים שונים שבאו מגוי

שאלה:

בס"ד

שבוע טוב וחנוכה שמח הרב!
כיצד ניתן להכשיר את הכלים הבאים? (היו בשימוש אצל משפחה חילונית והם רוצים להכשיר את המטבח)
1) חרסינה? (מצופה)- איני יודע אם השתמשו בחם או בקר? האם צריך להטביל אחר כך?
2) כלי פלסטיק? איני יודע אם השתמשו בחם או בקר? האם יש הבדל? האם צריך להטביל אחר כך?
3) מכונת קפה? האם יש צורך להטביל משהו? או שזה כשר? האם צריך להטביל אחר כך?
4) מצנם? מה דינו? האם אפשר להכשיר ? האם צריך להטביל אחר כך?
5) בלנדר? כיצד ניתן להכשיר? האם צריך להטביל אחר כך?
6) סכו"ם מה דינם? האם צריך להטביל אחר כך?
7) פלטה של שבת?
8) הכשרה של כיור? כיצד?

בכל השאלות הנ"ל הכלים לא הוטבלו , האם צריך להטביל בברכה אם כן מתי אחרי ההכשרה או לפני תודה רבה.
אשמח לפירוט על מנת שאדע כיצד לנהוג.

תשובה:

שלום וברכה

  1. חרסינה אי אפשר להכשיר.
  2. פלסטיק נהגו שאפשר להגעיל אם אין חריצים עמוקים מרוב שימוש, ואין צורך בטבילה. על הגעלת כלי פלסטיק תוכלו לראות כאן.
  3. ראה כאן מה שכתבנו בענין טבילת מכונת קפה.
  4. אם יש חשש שהיה במצנם מאכל אסור, ניתן לנקותו היטב ואחר כך להפעילו ריק כמה דקות והוא כשר. לגבי הטבילה: בכל כלי הבא מגוי ואמור ליגוע באוכל יש דין של טבילת כלים במקוה. מצנם מטבע הדברים קשה לטבול כיון שהוא עלול להתקלקל מהמים, לכן הפתרון הוא לפרק בו משהו משמעותי ולחברו שנית, כך שגמר עשייתו על ידי יהודי, ובאופן זה הוא אינו זקוק לטבילה וניתן להשתמש בו.
  5. בלנדר: אם יש חשש ששמו בו משהו חם יש להגעיל את חלקיו, לגבי הטבילה הדין כדלעיל.
  6. להגעיל ולטבול.
  7. לנקות היטב ולהפעיל ריק, ולערות עליה מים מקומקום רותח פועל.
  8. אין אפשרות להכשיר כיור חרסינה! חרס כידוע בולע ואין לו הכשרה. אנחנו מחמירים לערות מים רותחים מהקומקום לכיור כיון שיש בזה קצת תיקון ולפי הכלל שכבולעו כך פולטו, אבל לגמרי לא סומכים על הכשרה זו. בכיור מתכת ניתן לסמוך על הכשרה זו אם היא נעשית טוב, אבל הכי טוב לא לרחוץ כלים במים חמים.
  9. טבילת הכלים הנ"ל בברכה.