להודיע לעיריה שהשכן בונה ללא רשות?

שאלה:

כשרואה אחד משכניו בונה בית בלי רשיון – אם מותר למסורו לערייה אולי יצא מזה סכנה שלא יבנה טוב.

תשובה:

זו שאלה מאוד חשובה, היא ממחישה לנו כמה עמוקה הנגיעה האישית בשיקולים שלנו.. היצר הרע בא הרבה פעמים לאדם עם שיקולים כביכול רוחניים, ממש הצלת נפשות, אבל כשחופרים עמוק בלב, רואים שאולי הכל נובע סתם מקנאה פשוטה… עיקר עבודת המוסר היא לחשוף ולגלות את אותה הנקודה הפנימית! במקביל יש לדבר עם השכן עצמו ולברר שעושה תוכניות מהנדס כנדרש, אני בטוח שיעשה זאת.

חנוכה שמח.