חידושי תורה שיש בהם טעויות

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: ידיד שכתב ספר תוך השיחה אמר שאינו יודע מה לעשות עם השמטות וטעויות בכתב יד, שלא העלה בתוך הספר ושדקדק בו כבר ותיקן מה שהיה צריך ולכן הנכון כבר כתב וזה דבר עם טעות, מ"מ דברי תורה ולא יודע מה לעשות איתו.

לפע"ד ילך לגניזה, מ"מ הוא רוצה לדעת אם אין בו שמות קדושים או פסוקים שלמים אם יכול לזרוק לפח לקרוע לשרוף וכו' ?

תשובה:

שלום וברכה

לא ממש הבנתי את השאלה, תמיד אפשר לעשות הגהה ולבדוק אם יש טעויות, אני מניח שכתב גם הרבה דברים טובים וחבל לגנוז הכל. אולם בודאי אין לזרוק בבזיון, כי הרי דברי תורה יש בהם קדושה גם כשאין בהם שמות הקודש, ואם רוצים לזרוק יש לגנוז. באופן כללי אתה כידיד צריך לעודד אותו למצוא את נקודות האור בדבריו, את היופי במה שכן טוב, ולא לעשות לו שחור בעינים ולומר לו לזרוק הכל…

בהצלחה