אברך מלמד הלכות לא מדוייקות

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: כאשר רב אחר אומר דבר שאינו הלכה ויש סיכוי שאחרים אנשים רגילים יסמכו על זה כיון " שהרב אמר" ואם אתה תשתוק יחשבו שמשתיקתך אתה גם מודה לדבריו וכך הלכה, האם יש לומר משהו ואם כן כיצד כדי שלא יתבייש הרב אחר ושלא יולד מחלוקת או הרגשה לא טובה מזה?

ואם דבר כזה ימשיך כמה פעמים אף אם הוא עצמו שואל אדם גדול בתורה ובכל זאת תוקף בדעתו דלא כהלכתא או חומרא שיגרום הפסד ממון או דעתי לידי כולא אולם חס ושלום לא כופר או אפיקורוס אלא טועה בדבר משנה, מה עליך לעשות אם תמצא במצב כזה?

תשובה:

שלום וברכה

אתה רשאי לשאול בדרך כבוד. אדם שעומד על הדוכן ואומר הלכות, צריך לקחת בחשבון שהוא עומד למבחן, וחייב לומר אמת. אבל השאלות רק בדרך כבוד ובנעימות. במקרים שזה לא יכול להביא נזק, תעמיד אותו על טעותו בצד אחרי השיעור.

בהצלחה