דוד שמש סולארי משותף בשבת

שאלה:

שלום. רציתי לשאול לגבי מערכת דוד שמש סולרית שקיימת כיום בהרבה בניינים חדשים. הוסבר לי שיש קולטים משותפים לכל הבניין והמים בבתים מתחממים מחום הצינור שעובר במערכת סגורה בתוך הדוודים ומחמם את המים. האם השימוש במים החמים מותר בשבת? מה הצדדים לאיסור ולהיתר? לא הצלחתי כ"כ למצוא הרבה מקורות אחרונים שעסקו בנושא.

תשובה:

שלום וברכה

אם התיאור שלך נכון, יש להחמיר בזה עוד יותר מכל דוד שמש פרטי, כיון שכאן אתה מתאר שהמים בודאות לא מתחממים מהשמש עצמה אלא מצינור שהוא תולדות חמה. אבל אין בזה נפקא מינה כל כך אחר שהסכימו רוב חכמי הזמן לאסור שימוש בכל דוד שמש.

מקורות:

ראה כאן הרבה תשובות בענין זה.