טבילת מקלף ירקות

שאלה:

יש לי מקלף חדש תוצרת שוייץ האם צריך להגעיל אותו ולטבול אם לא משתמשים איתו לדברים חמים

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך להגעיל אותו [אף שיש שנהגו לעשות כך בכלים חדשים, כיום לא משתמשים בשום חומרי הברקה מהחי, ובודאי לא כאלו הראויים למאכל], אבל יש צורך לטבול במקווה כמו כל כלי חדש הבא במגע עם האוכל.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש להטביל מקלף בלי ברכה, מאחר ויש המדמים זאת לסכין שחיטה וסכין שמפשיטים בו שלדעת הש"ע אינו צריך ברכה. ואף לרמ"א שם שפסק שצריך להטביל, כתבו האחרונים שאין לברך מספק, והוא הדין כאן.