אמירת י"ג מידות ביחיד

שאלה:

בוקר טוב כבוד הרב, אני ברצף של שאלות השבוע… תודה רבה! :)
אם אני לא מצליח לעמוד בקצב שאומרים סליחות בבית כנסת, כי אני די איטי, אולי בגלל שאני מתקשה בהגיה של הניקוד, והמילים זרות לי כו'.
א' – מה לעשות, להישאר בקצב שלי למרות שהם מגיעים לי"ג מידות?
ב' – והאם מותר לי להגיד י"ג מידות כשאני במניין, אך הם לא קוראים עכשיו י"ג מידות, או שהם סיימו סליחות והתחילו שחרית?
ג' – בנוסף, האם מותר לומר שם ה', כאשר יש רוק בפה, או שצריך לבלוע קודם? כי זה מאט אותי לפעמים החשש שצריך לבלוע רוק קודם.
ד – בנוסף, לאחר עלינו לשבח, האם שיר של יום פיטום הקטורת וכו' הם חובה?
תודה רבה כבוד הרב! גמר חתימה טובה ויום טוב

תשובה:

שלום וברכה

אתה יכול לעצור באמצע הקטע ולענות עמהם י"ג מידות. אין לומר י"ג מידות לבד. אין צורך לבלוע את הרוק. כל סד התפילה הוא תקנת חז"ל אבל ברור שעיקר התפילה כבר יצאת, אבל למה לוותר?…

בהצלחה רבה