השעמום מביא לידי חטא

שאלה:

חטא שנובע משיעמום נקרא חטא?-מקבלים עליו עונש? כי כתוב שהשעמום מביא לידי חטא והשיעמום לא באשמתי

תשובה:

שלום רב,

א. השעמום בהחלט באשמתך! אלא באשמת מי?

ב. אפילו אם השיעמום אינו באשמך ודאי שזה חטא גמור. מה שאמרו חז"ל השעמום מביא לידי חטא הכוונה המלצה שלא להגיע לידי שעמום כדי שלא להתנסות בחטא. אבל חטא הוא חטא וכל אדם בכל מצב חייב להזהר שלא לחטוא.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. סיימתי ללמוד. וה' לא הביא לי עבודה חיפשתי כבר מלא זמן ולא מצאתי. כך שזה ממש לא באשמתי אם אני נכנסת לאתרים חילונים וכו וכו זה כמו להפיל בנאדם לבריכה ולצפות ממנו של ירטב

  2. העובדה היא שאנשים יראי שמים עומדים בניסיון הזה, אז כנראה שניתן לעמוד בו. אולי זה יהיה קשה לך בהתחלה, אבל בהחלט אפשרי וזה נדרש ממך.