גמילות חסדים עם ילדים חריגים

שאלה:

האם יש מקור חז"לי כלשהו שממנו ניתן ללמוד ולהסיק, שהורים המטפלים בילדם החריג הם בגדר של גומלי חסדים?

תשובה:

שלום וברכה

אני לא מכיר משהו ספציפי על ילד חריג. אילו היה חובה לגדל ולכלכל את ילדינו, מן הסתם החובה הייתה גם לגדל ילד חריג על כל המשתמע, ואין זה מעשה חסד אלא קיום החובה המוטלת עלינו. אולם למעשה, כל ילד שאנו מגדלים בבית יש בכך מצות גמילות חסד. כיון שמעיקר הדין אין חובה לפרנס את הילדים אלא עד גיל שש שנים ולאחר מכן הוא משום גמילות חסדים. ראה כאן בהרחבה. ואם כך ודאי שגם ילד חריג זו מצוות חסד לגדלו. וכמו הרבה דברים כגודל הקושי כך גודל מצוות החסד.

שנה טובה