חשש גניבות בעליה לרגל

שאלה:

האם בזמן בית המקדש שעלו לרגל היה חשש שיכבשו את הארץ ? העמים האחרים יכלו לדעת על כך?

תשובה:

יש על כך פסוק מפורש בתורה:

שמות פרק לד:

כִּי אוֹרִישׁ גּוֹיִם מִפָּנֶיךָ וְהִרְחַבְתִּי אֶת גְּבֻלֶךָ וְלֹא יַחְמֹד אִישׁ אֶת אַרְצְךָ בַּעֲלֹתְךָ לֵרָאוֹת אֶת פְּנֵי יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ שָׁלֹשׁ פְּעָמִים בַּשָּׁנָה:

הגמרא מספרת על ניסים שהיו בענין זה שמלאכים היו מסתובבים בבתי ישראל ונדמים לגויי הארץ כבני אדם, ועל חיות שהיו יושבות על מפתני הפתחים כדי להרתיע גנבים וכו'.

מי יתן ונזכה בקרוב.