צום תשעה באב

שאלה:

שלום כבוד הרב שמי מוריה בחודשים האחרונים בקושי אכלתי מה שיצר אצלי חולשה, בזמן האחרון התחלתי לאכול קצת יותר, אני לא יודעת אם זה אפשרי שאני אצום, כי אני פוחדת להרגיש חולשה ושאני לא יצליח לאכול אחרי זה, אז השאלה שלי היא אם אני יכולה לאכול בזמן תשעה באב או שאני מחוייבת לצום?

תשובה:

שלום וברכה

אם את בריאה בדרך כלל אין סיבה שלא לצום, אם הסיבה שלא אכלת היא אנורקסיה חלילה, יתכן שאסור לך לצום, תפרטי יותר וננסה לעזור.

בהצלחה