אבקת חלבון ממי גבינה ללא הכשר

שאלה:

שלום כבוד הרב אני בן 17(אדם מאמין מבית דתי) ועוסק בפיתוח גוף מקצועי השאלה שלי היא אם יש אבקת חלבון שעשויה ממי גבינה ללא כשרות האם מותר לשתות אותה (האבקה היא אבקת חלבון שמערבבים עם מים ונהפכת לשייק)

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר בחלב שנחלב על ידי גוי לכתחילה לשם יצור גבינה, וברור שהוא לא התבשל ולא פיסטרו אותו בכלים אסורים, מותר להשתמש, אבל נראה שקשה לוודא את הכללים הנ"ל ולכן הייתי נמנע.

בהצלחה

מקורות:

ראה שו"ת אגרות משה יו"ד ח"ג סי' יז לענין נסיובי חלב שהם מי גבינה, שאין בזה חשש חלב עכו"ם כיון שחלב בהמה טמאה אינו נעשה גבינה, אלא שציין שם להסתייגויות הנ"ל.