שימוש בחשמל של חברת החשמל בשבת

שאלה:

על איזה סמך יש המשתמשים בחשמל של חברת החשמל בשבת אחרי שכבר מזמן ירד הטענה של צורך חולים כי כל הזמן מודדים ובודקים את הצריכה ולפי זה מוסיפים ומפחיתים מבערים ואם יש עודף זרימה יגרום לקריסת מערכות ו24 7 מובילים ומכניסים פיחם לקיטורים ואין שום דבר אוטומוטי כמו שמבואר הכל באריכות בספר החשמל בשבת של הר' מורגנשטרן שליט"א ביתר שאת ואם כן איזה היתר יש להשתמש ומה עם החילול ד' שבדבר וזה מאד מפליא איך יתכן שרבים משלומי אמוני ישראל משתמשים בחשמל וכי כולם נכשלים בשגגה ח"ו?! ישר כח על המענה

תשובה:

שלום וברכה

זה שהם עושים פעולות כדי שלא יקרוס החשמל זו הבעיה הקטנה, כיון שבמצב הנתון שמשתמשים בחשמל יש בכך עדיין צורך חולים וצרכים בטחוניים. יש טוענים שכיום יש בעיות חמורות יותר, וגם בהם יש פתרונות דחוקים, ראה מה שכתבנו כאן בהרחבה בענין זה.

ערב טוב.