מוזיקה ווקאלית בין המצרים

שאלה:

בס"ד
לכבוד הרב שליט"א, שלום וברכה!!!
למה מוזיקה ווקולרית מותרת לשמוע בזמן ימי בין המיצרים. ומה הם סיבות שמצאו הרבנים להקל לנו לשמוע מוזיקה ווקולרית בימי בין המיצרים.
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

האיסור היה על כלי נגינה, שירה בפה מותרת, ולכן קשה לקבוע שמוזיקה ווקאלית אסורה, שהרי השירה היא בפה ורק עושים חיקוי של כלי נגינה. אלא שכמובן המחמיר זבה תבוא עליו הברכה, שכן לפעמים כמעט ולא ניתן להבדיל, ובעצם מרוקנים את התקנה מתוכנה…

יום נעים

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הגזירה הייתה על כלי שיר, ולא על טייפ
    אלא שחכמי דורנו החמירו לאסור גם מוזיקה בטייפ
    אך לענ"ד מוזיקה ווקאלית שמחה היא גרועה בהרבה מאשר מוזיקה בטייפ שאינה שמחה

  2. הפוסקים הכריעו שמוזיקה מוקלטת היא כמו כל כלי שיר, אין הבדל בין שמיעת אורגן חי להקלטה. עצם דבריךל בענין המוזיקה הווקאלית מתקבלים על הלב אבל קשה לחדש גזירות.