סאונד של טבע ללא כלי נגינה האם נחשב מוזיקה / קניות באבלות

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום רב,

ברצוני לשאול כמה שאלות,

אבי בשנת אבל על אביו(סבי נפ' בשיבה טובה )

1.האם מותר לו לצאת לחופש?(בארץ ישראל כמובן למקום כשר עם בית כנסת וכו' כמו צפת,זכרון יעקב וכו')

1.בבית של סבי ז"ל אין רשתות בחלונות,לאחרונה נכנסים יתושים וחרקים
והעוזר הנוכרי מרסס את הבית,וכיום ממליצים להימנע כמה שאפשר מריסוס מצד ונשמרת'
שאלתי האם מותר לנו להזמין איש מקצוע להתקין רשתות לחלונות ?

שמתי לב שבטבע רוב החיות המקושטות הן הזכרים ולא נקבות למשל הטווס,האריה(רעמה),רבות מציפורי השיר והפסיונים הצבעוניים הזכרים ססגונים מהנקבות,
שאלתי מהם הצבעים העדיפים שאישה תלבש?
והאם יש צבעים מסוימים שאסור לאישה ללבוש מדינא כמו
אדום זוהר,ורוד זוהר(פוקסיה),כתום זוהר וכו' שמושך עיני הרואים?

בנושא אחר
בשלושת השבועות נוהגים להימנע משמיעת מוזיקה
שאלתי האם מותר לשמוע סאונד של הקלטה של נהר מפכך,מפלי מים,גשם ,חוף ים,יער,וקולות של ציוצי ציפורים ללא שום כלי נגינה אלא הקלטה בעלמא בלבד של קול טבעי,האם זה נחשב "מוזיקה,"או שזה מותר משום שזה קולות טבעיים ואין לאוסרם,וגם אינו מביא לידי שמחה יתרה אלא מרגיע הנפש
אשמח לתשובה

בברכה ,ושלו' על ישראל

תשובה:

שלום וברכה

  1. אין כל בעיה לצאת לנופש בחיק המשפחה, אבל לא עם ידידים, שלא יחשב סעודת מרעים.
  2. אין כל בעיה להתקין רשתות.
  3. אין צבע מסויים שהוזכר בפוסקים לאיסור [למעט אדום, ורק אדום, שאר הגוונים כמו בורדו וכדומה מותרים], אבל החכם עיניו בראשו וכל אשה יודעת או יכולה להתייעץ עם חברותיה או רבנית, לגבי מה גדרי הצניעות הראויים.
  4. מותר לשמוע קולות של טבע, רק כלי נגינה אסור.

בשורות טובות ותמיד שמחות!