משרה שנודע לו על ידי חברה ולאחר מכן נודע לו לבד

שאלה

אני מחפש עבודה, ושמעתי מאחת מחברות כח אדם על משרה מסויימת, לאחר מכן הגעתי לבד לאותה משרה, האם כיון ששמעתי על המשרה לראשונה מהחברת כח אדם אני חייב לעבוד דרכה או לא, מבחינת השכר אני מבין שהוא אותו שכר, אולי אם אני עובד ישירות של החברה אז יש יותר הטבות אבל בגדול השכר הוא אותו דבר, להבנתי, אם אני עובד של החברת כח אדם היא מרוויחה מזה משהו.

תשובה

תלוי מה ההסכם אם חברת כוח אדם. אם ההסכם הוא עם החברה שהצעה עבודה שהחברה מציעה לך אם אתה מקבל הצעה זו אתה חייב לעבוד דרך החברה ברגע שקבלתה את ההצעה דרך חברת כוח אדם התחייבת להם שאם תעבוד בחברה תעבוד דרכם, והרי כמתווכים שחייבים לעמוד בתנאי שלהם כדי שהחברת כוח אדם תרויח כסף.

אולם אם ההסכם עם חברת כוח אדם שהציעה לך הוא שאם תעבוד דרכם הם יקבלו את שכרם ואין לך התחייבות תשלום על עצם הרעיון של הצעת העבודה אם אתה יכול לעבוד בחברה שלא דרך חברת כוח האדם הנך רשאי.

 הרבנים המשיבים: אברהם בוטרמן גבריאל לומברד אשר דזימיטרובסקי