מצקת שמחובר לה חוט כותנה – רחיצתה בשבת

שאלה:

חלק מכלי הגשה כמו מצקת וכו’ מובדל בין בשר לחלב על ידי חוט מכותנה קשור בלולאה של ידית האחיזה.
בשבת כאשר שוטפים כלים אלו נרטב החוט, השאלה אם יש איסור של כביסה או מלבן ?

תשובה:

שלום רב

למעשה כיון שזה דרך ליכלוך ולא דרך נקיון, החוט בעצם נקי והוא רק נרטב אגב הכלי בעקבות זה מן הסתם גם משחיר וכו', וגם זה ללא כוונה, וגם לא מקפידים על שרייתו ואין חשש שיבואו לסחוט, אין איסור.

מקורות:

ראה שו"ע סי' שא ומשנה ברורה שם ס"ק קעב.