להתפלל חלק מהתפילה בנוסח אחר

שאלה:

שלום רב, האם ישנה בעייתיות בערבוב נוסח תפילה ? אני מתפלל נוסח אשכנז , ומחזיק אצלי סידור ספרד לדוגמא , ולעתים אני מתחיל את התפילה בע"פ בנוסח שאני רגיל להתפלל בו אזכנז ואם אני שוכח ונעזר בסידור נוסח ספרד , אז בעצם יוצא שחלקים מתפילת העמידה הם בנוסח ספרד וחלקם או רובם באשכנז , האם יש בעיה כאן לעיכובא?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

זה לא מעכב ויוצאים ידי חובה, אבל ודאי יש להקפיד שיהיה לך את הסידור המתאים ולהתפלל כפי הנוסח שלך.

שיתקבלו התפילות.