לעבור תחת גשר שאין שם מים

שאלה:

שלום רב
ראיתי מבואר בגמ' הוריות דאחד מן הדברים שקשים לשכחה זה העובר תחת גשר שלא עברו תחתיו מ' יום מים.
וכל הדברים שהוזכרו שם מקפידים בהם, כמו שמובא בספרי הפוסקים.
וא"כ איך שייך לנסוע במקומות שיש גשרים מעל כבישים שלא עוברים שם מים.
[וחשבתי מסברא שאולי הכוונה רק גשר מעל נהר, אך לא הוזכר כך בגמ' וא"כ נראה לי שקצת קשה לחדש כן מסברא]

תשובה:

שלום רב

בס' שמירת הגוף והנפש עמ' שיד כתב כדבריך, שהמדובר הוא בגשר העובר על נחל ולא גשר שלכתחילה נעשה במקום שאין מים.

יום נעים.