קריאת תהילים – לוחש על המכה?

שאלה:

)אדם שקורא כל יום אגרת הרמבן, ובסופה אומר בקשות ותפילות. האם יש כאן חשש של לוחש על המכה, ומשתמש בדברי תורה לרפואה כביכול? כי קורא את האיגרת לשם התפילה.
2)כנל, רק לגבי אמירת פרקי תהילים,קריאת פסוקים ואז תפילה.

תשובה:

ראשית בגמרא בשבועות טו א מבואר שכל האיסור בלוחש על המכה הוא רק כשרוקק תוך כדי כך, ולפי שאין מזכירין שם שמים על הרקיקה. אבל מעבר לכך, יש הבדל בין לחשים שכל תוכנן הוא רק הרפואה, לבין עשיית מעשים טובים כדי להרבות זכויות, שזה הדבר הכי טוב שיש, למרות שהמטרה בריבוי הזכויות לסגולה.

בהצלחה רבה ושיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בשו"ע יו"ד קעט מבואר דגם בלי רקיקה אסור והעיקר כמ"ש החינוך תקיב והפרישה שע"י התהלים יעורר את נפשו וזכות זו תועיל לו לשמירה. ומדעת הרמב"ם בהל' ע"ז נראה דג"ז אסור ולא הותר רק בבריא להגן לפני בוא הצרה והמכה