רשת במקווה כלים

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים.
שאלה בדיני מקווה כלים. מקווה כלים שהינו גבוהה מעל 1 מטר. יש בעייה שכלים נופלים ואין אפשרות לחלץ אותם משם.
האם יש אפשרות להתקין מדף מנירוסטה שיש בו חריצים / חורים למעבר מים – על מנת שיקלטו את הכלים שנופלים?

תשובה:

שלום רב

חריצים לא מספיק, כיון שצריך שיהיה נקב כשפופרת הנוד. מה שמקובל לעשות, הוא לקבוע רשת במים שאינה מגיעה לדפנות, אלא קשורה בחוטים לדפנות המקווה מכל צד ובאמצע הרשת, וכך כלים לא נופלים, ואין חשש של חלוקת המקווה לשנים, דבר שמקטין אותה מארבעים סאה.

מקורות:

קובץ מבית לוי על פי שבט הלוי ח"ח סי' רה, וע"ע פתחי מקואות לגר"י בלויא פרק ט סעי' ט, תשובות והנהגות ח"ג סי' רנז.