איך עושים אזכרה?

שאלה:

שלום, רציתי לדעת מתי אפשר לעשות השכבה לנפטר? אפשר גם לא בבית כנסת? מותר לעשות את זה לבד גם ללא אנשים נוספים שיענו אמן? מותר לי לעשות לקרובי משפחה כמו דודים וסבים?

תשובה:

שלום רב

אין בענין זה הלכה קבועה, כל פורם שזה מסתדר לך זה בסדר. העיקר ללמוד משניות לעילוי נשמת הנפטר, לומר קדיש ביום הפטירה בכל תפילות היום, לקבל איזה חיזוק במצוות לעילוי נשמתו וכו'. אם יש אפשרות לעלות לקבר עם מנין זה דבר נפלא, אבל זה לא קל ולא מסתדר לכל אחד.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום רב.
    האם אפשר ומותר לעשות אשכבה לאבי במהלך שנת האבל לאחר ביום תפילה (שחרית מנחה וערבית) ? האם ניתן לעשות אשכבה לאחר קריאת תהילים ? תודה !