הפסקת האבלות של השלושים מחמת החג

שאלה:

שלום רב,
אבא שלי קם משבעה של אמא שלו אתמול יום רביעי (בתאריך 24/5/17) לפי ההלכה אנחנו יודעים שאסור לו להתגלח ולהסתפר 30 יום (מכבדים ושומרים את ההלכה).
האם בערב חג שבועות מותר לו להתגלח או שרק לאחר 30 יום זה אפשרי?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

החג קוטע את האבלות של השלושים ומבטלם, ובעצם אותו זמן קצר שלאחר השבעה נחשב כשלושים, ומותר לו להתגלח ולרחוץ הכל כרגיל בערב החג סמוך לכניסתו. לגבי העליה לקבר כתב הנחלת שבעה שהיא שלושים יום לאחר הפטירה כרגיל, כיון שהפסקת האבלות היא רק ביחס לאבלים ולא ביחס לכבודו של המת.

בשורות טובות.

מקורות:

ראה שו”ע סי’ שצט סעי’ ח.