ערבית במוצאי שבת לפני ברכת המזון של סעודה שלישית

שאלה:

שלום לרבנים מה לעשות התחיל מנין ערבית של מוצאי שבת ועדין לא בירכתי ברכת המזון של סעודה שלישית ואם אני לא יתחיל איתם תפילה אפספס מנין האם בגלל שלא בירכתי לא אוכל להיתפלל איתם? תודה רבה אשמח למקור

תשובה:

שלום רב

אם תתפלל איתם לא תוכל לומר רצה בברכת המזון כמבואר במשנה ברורה סי' קפח ס"ק לב, לכן נראה שאין לך להתפלל איתם, תברך ברכת המזון ואחר כך תצטרף איתם לשמונה עשרה וקריאת שמע וברכותיה תאמר לאחר שמונה עשרה [כמובן בהנחה שכמו שאמרת אין מנין יותר מאוחר].

שבוע טוב.