לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בושם על בגד בשבת וחג / הפטרת יונה מתוך חומש

שאלה:

1. האם כל הסגולות שנאמרו על הפטרת יונה הם גם בתוקף אם באותו בית כנסת אין בכלל ספר הפטרות? הזוכה קרא מחומש…
2. האם מותר ביום כיפור לשפוך בושם על מטלית ולהריח? האם יש בזה איסור מוליד?

תשובה:

שלום וברכה

בכל אופן בו יוצאים ידי חובה בהפטרה יש גם כל הסגולות, כשם שסמכתם על החומש לענין הברכות על ההפטרה שאינן לבטלה, כך בודאי יש לסמוך לגבי הסגולות…

אסור להתיז בושם על בגד בשבת משום איסור מוליד, וראה כאן שהארכנו באופן שאדם נותן על הגוף ומאליו נהיה ריח גם בבגד.

גמר טוב.

מקורות:

לגבי קריאת ההפטרה יש בכך מנהגים חלוקים כידוע, הלבוש בסי’ רפד נקט שצריך לקרוא דוקא מתוך קלף ולא יוצאים ידי חובה בחומש מודפס, וכן דעת הגר”א, אולם הט”ז והמגן אברהם שם מקילים בזה, ובמשנה ברורה הוסיף, שגם לדעת המגן אברהם יש להקפיד לקרוא מתוך תנ”ך שלם ולא מתוך חומש. בקהילות החסידים נהגו על פי האר”י שכל אחד קורא את ההפטרה בעצמו ולא שומעים מפי בעל קורא, ולכך הקילו לקרוא מתוך חומש לבד.