מזיגת יין במים בזמנינו

שאלה:

שבוע טוב!
שמעתי בשיעור שהספרדית מקפידים לא למזוג הכוס של יין של הבדלה עם מים ע"פ הסוד, רציתי לדעת האם יש מקום לאשכנזי להחמיר כמותם
בברכה

תשובה:

שלום רב

לא ידוע לי מנהג כזה לאשכנזים. ומכל מקום חשוב לדעת שכבר כתבו הפוסקים שבזמנינו אין למזוג את היין במים כיון שהוא מתקלקל בכך ולא משביח. כמו כן, כבר בתהליך היצור יש יקבים [זולים ופשוטים] שמערבים יין, כך שאם תערב עוד יכול להיות שהוא יפחת משיעורו הראוי. ראה שבות יצחק פסח סי' י – יא.