עצבות מול השאיפה לשמוח

שאלה:

כבוד הרב, שלום,
רציתי לשאול איך ניתן להילחם בעצבות ולהתחיל לשמוח?
אני מרגישה כאב לא מוסבר בעיניים, לא כאב פיזי,
אלא משהו לא ברור, כאילו הלב כואב ומתגעגע לאבא ומשדר את זה לעיניים שכל הזמן רוצות לדמוע.
אני מרגישה שאף אחד לא מבין אותי, ומי שמנסה סביר להניח שיתייאש או התייאש ממני, זה מתסכל, ואני לא יודעת מה לעשות,
אני מרגישה שכל פעם אני נופלת, נופלת לעצבות ועכשיו חודש אדר ואני מרגישה שאני מאכזבת את בורא עולם, איך לקום למרות הקושי והאם יש תשובה לכך, לכאב שמתפרש בעיניים והן רוצות כל הזמן לדמוע, מדוע זה קורה מבחינה אמונית-רוחנית? אשמח לעזרה,
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

העצב הוא עצת היצר, צריך להתמקד בטוב ולא להתייא שמהנפילות. שבע יפול צדיק וקם, ועדיין הוא צדיק… כך היא דרך העבודה, נופלים וקמים, העיקר לקום אחרי שנופלים…

בהצלחה רבה ופורים שמח.