לקדש בטבעת עם אבן או עיטורים

בהמשך לשאלה הקודמת שעניתם לי לגבי הטבעת לקידושין והחשש לזיופה, האם אפשרי שהטבעת תהיה לכתחילה עם אבן או עם עיטורים ולא חלקה לגמרי? אם האישה מעדיפה שזה לא יהיה חלק אלא עם אבן או עיטורים?
תודה מראש,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

על פי ההלכה אסור שיהיה אבן בטבעת קידושין ונהוג שהיא תהיה חלקה לגמרי. וזאת משום שאם יהיה בה אבן יש מקום לטעות בהערכת השווי ותהיה טעות בקידושין.

אם האישה רוצה ניתן לתת לאחר החופה טבעת נוספת עם עיטורים או תוספת אבן ולהסביר לה מראש שכך צריך לעשות לפי ההלכה.

מקורות:

שו"ע אבן העזר סי' לא סעיף ב.