לימוד לא יעיל

שאלה:

שלום.
לפני כחצי שנה החלטנו ללמוד גמרא בבית כנסת שלנו אנחנו ילדים בני 16-15. התחלנו ללמוד מסכת ברכות עם אחד הילדים בשוטנשטיין. ואני מרגיש כאילו אנחנו לומדים ספר.( לא כמו שלומדים עם בחור ישיבה). הבחור קורא את גמרא וקורא תפרוש. וככה לא לומדים גמרא, וגם הבחור עצמו הוא לא כמו בחור ישיבה שכבר מכיר את הגמרא או שיודע ללמוד גמרא מדף גמרא רגיל.
אני רוצה להציע ללמוד במקום הלכות מוסר במקום השעה הזאת שהיא בשבת לפני מנחה, כי יש ילדים שזמן לימוד התורה היחיד שלהם זה בשבת ועדיף ללמוד משהו יעיל וכמו שצריך.
כיצד להסביר לו בלי שיפגע וכ'
כי אני מרגיש שזה לימוד תורה בלי הבנה כי כל פעם אנחנו מתקדמים ולא עושים חזרות, אז מה שכבר למדנו אני לא זוכר.

תשובה:

שלום רב

אם באמת הלימוד לא יעיל, אפשר להציע לשנות, אבל לא מתוך שלילת הקיים. כלומר, לא צריך לומר שהלימוד אינו יעיל ולכן רוצים לשנות, אלא להציע, שכיון שהלימוד הוא פעם בשבוע, אולי כדאי ללמוד הלכות שזה משהו יותר מעשי, ואולי זה חשוב יותר כרגע עבור הלומדים.

אבל כדאי מאוד לשקול, אם אתה רואה שכולם מחוברים ללימוד הזה, ואולי אם תשנו פחות יתחברו, יצא חלילה שכרך בהפסדך.. רק אם אתה סבור שהלימוד לא יפגע תציע לשנות.

בהצלחה רבה.