כבוד הבעל

שאלה:

בס״ד

שלום רב!
בעלי ואני נשואים בשנית, ובאושר. לבעלי מספר ילדים מנישואים קודמים והוא התחייב לדמי מזונות גבוהים (5500). כרגע הוא עובד בעבודה אחת, לא קשה במיוחד ועם שעות נוחות, אך משכורתו איננה מספיקה לכיסוי דמי המזונות, שלא לדבר על פרנסת משפחתנו. בבית אני פוטרת אותו לחלוטין מעבודות הבית, על אף שאני עובדת במשרה מלאה ולמעשה מפרנסת את הבית. אחה״צ הוא שוקע בפעילות פנאי, מנמנם, לפעמים לומד, ואני מוצאת את עצמי כועסת ומתוסכלת משום הרפיון שבהתנהגותו ובשל חוסר המוסריות שבאי מילוי חובותיו הכלכליים כלפי ילדיו ( מלבד זאת הוא אבא נפלא ומקפיד על הסדרי הראיה). עד כה לא אמרתי מילה משום כבוד הבעל, אך אני שואלת את עצמי האם מחובתי כאשתו להעיר לו ו״לנער״ אותו מאזור הנוחות שלו, או שמא עלי לשמור על כבודו, לתמוך בו באופן מלא וללא תנאים ולאפשר לו להתנהג כרצונו ?

תשובה:

שלום רב

לכבד צריך באופן מלא בלי כל ספק, אבל מותר שיהיה בבית דיונים כלכליים רציניים… אתם הרי אמורים לפרנס את הבית ולשלם את כל הצרכים, תדונו על כוס קפה ועוגה בנחת ובשמחה על הכל, תעשו טבלה של הוצאות מול הכנסות, ותכלכלו את צעדיכם בתבונה בשמחה ובכבוד הדדי.

חיים מאושרים!