נקב הציצית שנקרע – תעשה ולא מן העשוי

שאלה:

ערב טוב,
מה הדין בציצית קטן כשהחור שבו מושחלים החוטין נקרע קצת והתרחב. האם מותר לתפור או שזה בעיה של תעשה ולא מן העשוי?

תשובה:

שלום וברכה

כל עוד לא נקרע לגמרי ועדיין יש בד סביב הנקב, אף שהוא פחות מהשיעור מותר לתפור.

מקורות:

שו"ע סי' טו סעי' ה. וראה חיי אדם כלל יא סעי' כט, וראה בית ברוך שם ס"ק ריד שיש שהקלו אפילו נקרע לגמרי אבל זה נגד הכרעת כל הפוסקים.

הרעיון הוא שהמרחק קשר גודל הוא בעיקר בשעת עשייה, אבל אם נעשה בכשרות והתמעט אינו פוסל, וממילא ניתן גם לתפור וכך מומלץ לעשות.