מה עושים עם ציצית פסולה? גניזה?

שאלה:

שלום כבוד הרב
ברצוני לברר מה דין ציציות שנפסלו ואסורים בלבישה כטלית קטן האם מותר לזרוק או שצריכים גניזה
בכבוד רב חוה

תשובה:

שלום רב.

מעיקר הדין בגד הציצית או הטלית וכן פתילי הציצית אינם חייבים בגניזה, והמחמיר לגונזם תבוא עליו ברכה. ולכתחילה אין לזורקם בידים לאשפה, אולם אם ממילא נפסדו ונזרקו לאשפה אין בכך כל חשש.

ואף את בגד הציצית יש להחמיר לכתחילה ולגונזו, ובפרט את הטלית גדול שמשתמשים בו רק לתפילה,

ומותר ואף ראוי לעשות בציציות מצוה אחרת, כגון לעשות מהם סימניה לספר קודש [אך אסור לשימם בספר בתור גניזה].

מקורות:

שו”ע או”ח סי’ כא, ובמור וקציעה (סק”ח) ובמשנה ברורה שם, ובית ברוך (על חיי אדם) כלל יא ס”ק רנח, שו”ת שבט הקהתי (ח”ד סי’ י) וגנזי הקודש (פי”ז הערה כב).