עליה לקבר בליל השלושים

שלום

האם מותר לבקר בבית הקברות בלילה?
ומה לגבי אמירת תהילים בלילה באופן כללי? ואמירת תהילים בלילה בבית הקברות בפרט?
והאם כשעולים בשלושים, האם חלק מהמשפחה שמתקשים להגיע בבוקר עם כולם, יכולים ללכת בלילה שלפני לבית הקברות? והאם יאמרו את סדר התהילים המקובל אף שזה לילה?

תודה

תשובה:

שלום רב

המנהג הוא שלא עולים לקברים בלילה. אמת שהסיבה למנהג היא שלא אומרים תהילים בלילה, כיון שעל פי סוד אמירת מקרא בלילה מביאה דין, וגם מי שלא מקפיד על כך בדרך כלל, בענין זה שהמטרה לעורר רחמים על המת נהגו להקפיד יותר, שלא נעשה ההיפך מה שרצינו…

יש לעשות מאמץ לקיים את האזכרה בזמן הראוי, אני מניח שההורים טרחו הרבה בשבילנו כשהיו חיים, נעשה מאמץ עבורם לאחר פטירתם.

בשורות טובות.