חייבים לקיים מה שכותבים?

"כתב ומחק". שמעתי כי מי שכתב על נייר, עור וכו' ומחק את הכיתוב או מי שכתב ביד שמאל (למרות שהוא ימני) או ברגל – אינו חייב לקיים את מה שכתב. אבקש להסביר: מאיפה המקור ואיך זה כתוב במקור? מה הפירוש של הדבר ואיפה מופיעה הפרשנות?

תשובה:

בכל מקרה אדם לא חייב לקיים מה שכתב.. אבל אם כתב לשון של נדר יש בזה מחלוקת ראה כאן, ואז כמובן לא מועילה המחיקה, הוא חייב לקיים מה שכתב. כמו כן אם חתם על חוזה ממוני, לא יעזור גם אם ישרוף אותו במדורת ל"ג בעומר, הוא עדיים מחייב…