חתכו עם סכין חלבי (לא בטוח שחתכו עם זה פעם מוצר חלב חם)בצל.
הכניסו את הבצל לסיר בשרי לבשל, וממש תוך כדי נזכרו שיתכן שהבצל חלבי, והוציאו את הבצל. ואחרי זה בישלו בסיר מרק עם בשר.
לכאורה יש כאן בליעה של טריפה שנתבטלה בשישים, וגם בנוסף לספק אולי זה לא סכין חלבי, וגם ספק אם הבצל היה חם בסיר הבשרי. ולכן החם מותר לכאורה.
האם נכןן מה שכתבתי, וכן האם זה פוטר מלהגעיל את הסיר אחרי שהאיסור כבר התבטל.
תשובה:
שלום רב
כדבריך יש להקל ולאכול את המאכל ואין צורך בהכשרה.
מפאת השבת המשמשת ובאה ממש בעוד זמן קצר, אני מקצר.
שבת שלום.