האם עין הרע יכולה להזיק

שלו לרבנים אם אני לא מאמין בעין הרע לא מקפיד בזה יוצא שלא יכול להיות לי עין הרע אם כן האם אני יכול לא לומר שתצילני מעין הרע? תודה מראש!

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי מה הכוונה לא מאמין בעין הרע? בגמרא מבואר שרוב בני האדם מתים בגלל עין הרע! ראה ירושלמי שבת פי"ד ה"ג, וראה בבלי סנהדרין צג א-ב. וראה עוד כאן בהרחבה בענין זה. אמת ששומר פתאים ה' ויש ללכת בתמימות ולא לפחד ולא לחשוש, אבל ודאי עין הרע הוא דבר אמיתי.