מכר דירה והתחייב לתקן את הנזילה

שאלה:

השכיר דירתו והשוכר הודיע לו שיש נזילה בדירה ואח"כ מכר את הדירה וכתב בחוזה שמתחייב לתקן את הנזילה עד תאריך מסוים ולאחר מכן הגיע לראות את הנזילה והתברר לו שאין הנזילה באה ממנו אלא מהצינור המרכזי האם חייב לתקן

תשובה:

מצד א' יש לדון שהתחייב לקונה על הבעיא הזו וההתחייבות עומדת בעינה אך יש לדון שהתחייבות בטעות וא"כ האם נחשב לביטול מקח וודאי הקונה לא חפץ בביטול מקח אלא דורש תיקון ולכן יש  לשמוע את שני הצדדים ולפסוק בכל מקרה לגופו

 הרב יצחק שובקס והרב יצחק מרקובסקי