ראוי ללמוד בחדר שישן עם אשתו ?

בס"ד

לכבוד הרבנים שליט"א

שאלה: תלמיד אחד שאל אודות לשים שלחן בחדרו שישן עם אשתו וללמוד שם לפעמים כשהוא בבית כיון שדירתו קטנה והחדרים שיש כבר תפסו הבנים וללמוד בסלון לא נוח משום הרעש הילדים או כשיש אורחים שמדברים וכו' והוא רוצה ללמוד במצב יותר שקט, ומה שמסתפק הוא משום שבחדרו יש זמנים שהבני זוג מקיימים יחסים ורוצה לדעת אם החדר נחשב כמקום מלוכלך שלא כדאי ללמוד אע"פ שאין שום בעיה לשים מזוזה שם.

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה זה לכתחילה. שים לב שבסוכה הקדושה מותר לבני הזוג לקיים תשמיש המיטה וזה אינו נחשב תשמיש מגונה… ראה ברכי יוסף תרלט ג.

הצטרף לדיון

תגובה 1