תוהה על הראשונות

שלום רציתי לשאול מה הגדר של מהרהר על הראשונות? מפני שזה ברור שצריך להיות אם היד על הדפוק האם הדרך נכונה והאם פועלים נכון לחשב את העבר אם כן מה הגדר של מהרהר הראשונות?

תשובה:

שלום ידידי,

תוהה על הראשונות אין הכוונה שהוא מהרהר על מעשיו, זה דבר מצויין, כל יום צריך לעשות חשבון הנפש… אלא הכוונה היא שהוא מתחרט על המעשים הטובים שעשה ומצטער על כך, אדם כזה מפסיד את שכר מצוותיו, שהרי הוא לא מעוניין בהן ומתחרט על כך. ראה רד"ק יחזקאל יח, כא.